Meerwaarde via Materialen Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Bent u op zoek naar specialisten die uw materiaalkundige vragen kunnen helpen oplossen, dan bent u aan het juiste adres.

Bent u projectverantwoordelijke voor de ontwikkeling van een nieuwe installatie, maar u mist een materiaalspecialist? U zoekt meer informatie met betrekking tot de invloed van bepaalde chemicaliën op tankwanden? Of wenst u meer informatie te bekomen over de mechanische eigenschappen van bepaalde metalen? Wij zoeken het voor u op in onze gespecialiseerde literatuur en databases.

Aangezien uw ontwikkelingen uw toekomst zijn, maken wij er een erezaak van dat onze missies in volledige complementariteit, overleg en vertrouwen met u en uw team verlopen.

 

koperen_boiler.jpg

jet_engine.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele mogelijkheden:

Begeleiding bij de certificatie van metaalproducten en metaalverwerkende bedrijven: Meer en meer bedrijven eisen van hun leveranciers dat ze bv. EN ISO 9001 zijn gecertificeerd, voldoen aan de eisen van de norm EN 1090-2 en/of de drukrichtlijn PED, de EN 3834, dat hun producten een CE-markering dragen enz. Het behalen van deze certificaten is voor vele Belgische KMO's en Nederlandse MKB's een tijdrovende en soms allesbehalve evidente bezigheid. Materials Consult gidst metaalverwerkende bedrijven door het oerwoud van de certificatie.

Aanvraag, coördinatie en projectmanagement van uw innovatieprojecten: Opstellen en indienen van subsidieaanvragen voor aan de materiaalkunde gerelateerde innovatieprojecten, het meedenken over partners en andere zaken, doen wij voor en met u. Eenmaal het project is goedgekeurd, behartigen wij het verdere projectmanagement in overleg met alle partners.

Literatuurstudies: De materiaalkundige literatuur is een uitgebreide en interessante bron van informatie. Uw weg vinden in die hoeveelheid informatie is een andere zaak. Wij ondersteunen uw activiteiten met literatuurstudies die de gespecialiseerde informatie vertalen naar uw noden.

Coördinatie en uitvoering van Onderzoek- & Ontwikkelingprojecten vereist een gedegen kennis van diverse vakgebieden. U kan bij ons terecht voor de coördinatie, maar evenzeer voor ondersteuning en uitvoering van het materiaalkundig projectgedeelte.

Congressen en studiedagen: Kleinere bedrijven beschikken niet steeds over de mogelijkheden om deel te nemen aan congressen of vaktechnische seminaries. Nochtans is het voor alle bedrijven onontbeerlijk om op de hoogte te blijven van de stand van zaken op verschillende vakgebieden. Wij kunnen de voor u interessante congressen opvolgen en rapporteren in functie van uw wensen. Congressen en seminaries over breukmechanica, corrosie, lassen, slijtage enz. Bij ons bent u aan het juiste adres. Nog een besparingstip: Vele bedrijven hebben nood aan dezelfde informatie … waarom zou u de kosten niet delen?

 

Wenst u een beroep te doen op onze diensten of te vernemen hoe wij u kunnen helpen?
Contacteer ons rechtstreeks op +32.(0)16.40.21.53 of info@materialsconsult.be.

 

 
NederlandsEnglish