Persbericht: Wielerpeloton strijdt voor de allereerste Ereprijs Materials Consult Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Terwijl de Ronde van Frankrijk zondag zijn ontknoping kende op de Champs-Elysées in Parijs woedde er tegelijk een hevige strijd in en om de Boutersemse Malendriesstraat. Verdeeld over vier categorieën streden een honderdveertigtal wielrenners om de eer de allereerste Ereprijs Materials Consult in de wacht te kunnen slepen. De Ereprijs Materials Consult vormde daarbij de bekroning van de wedstrijden georganiseerd in het kader van de jaarlijkse memorial Francis Tuerlinckx.

Om de prijs in de wacht te kunnen slepen moesten de senioren C/D/E en liefhebbers een mooi en uitdagend parcours afleggen langsheen de pittige helling van de Koppeleikenstraat en de heuvels van de Boskouter, met start en finish aan de deuren van Materials Consult in de Malendriesstraat. Een beproeving van 13 ronden voor de senioren en 16 ronden voor de liefhebbers later, en de winnaars waren bekend:

Bij de senioren C mocht Koen Heremans het hoogste podiumtrapje betreden, terwijl Kurt Van Goidsenhoven en VItal Pauwels als tweede en derde over de lijn kwamen. Wim Van Uffel kwam als winnaar over de streep bij de senioren D, met in zijn kielzog Eric Maillard en Robert Van de Kerkhof als respectievelijk tweede en derde. Martin Durant was de winnaar bij de senioren E, terwijl René Van Gils als tweede en Roland Degeest als derde de finishlijn voorbij zoefden. Tot slot van de festiviteiten was de Ereprijs Materials Consult bij de liefhebbers weggelegd voor Pepijn Verbruggen, terwijl ook Nick De Weerdt als tweede en Marnix Michiels als derde mee op het podium mochten, geflankeerd door Marie-Louise Verbiest en Patrick Tuerlinckx, bezielers van de memorial Francis Tuerlinkcx, Sarah Boon, burgemeester van Boutersem en Frans Vos, zaakvoerder van Materials Consult.

In Parijs zegevierde dezelfde avond Chris Froome als winnaar van de Ronde van Frankrijk. In Boutersem waren het minder bekende, maar even strijdvaardige wielerhelden die om de Ereprijs Materials Consult streden. PROFICIAT aan allen.

 

Download de word-tekst en de foto's van het persbericht

 

Voor meer informatie:

Dr. ir. Frans Vos

zaakvoerder Materials Consult bvba

www.materialsconsult.be

tel. +32.16.40.21.53

GSM +32.473.38.06.98

Malendriesstraat 70

3370 Boutersem-Kerkom

België

 
NederlandsEnglish