Besparen in opleiding is onterecht Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Persbericht / 5 november 2009

Besparen in opleiding is onterecht

Online opleidingen maken vorming kostenefficiënt


"België evolueert naar een kenniseconomie", dat is de overtuiging van Urbain Vandeurzen in zijn recente boek ‘De crisis voorbij'. Online opleidingen zijn een waardig alternatief om vorming te blijven garanderen in moeilijke economische tijden. "Lagere verplaatsingskosten en een hogere flexibiliteit zijn daarbij de belangrijkste voordelen", stelt Frans Vos, zaakvoerder van Materials Consult bvba.

Volgens Urbain Vandeurzen, erevoorzitter van Voka, zijn kostenefficiëntie en productiviteit de noodzakelijke voorwaarden om de kenniseconomie te doen groeien. De talrijke online opleidingen die via het internet worden aangeboden, zijn prachtige voorbeelden van deze stellingname. Online opleidingen zijn de ideale methode om kennis te verhogen en tegelijk de totale kost van de opleidingen te verlagen. Online opleidingen zijn op vele vlakken goedkoper dan de klassieke externe opleidingen:

  • Verplaatsingen naar de leslocatie zijn niet meer nodig. De verplaatsingsvergoeding en de verplaatsingsrisico's worden uitgespaard en de verplaatsingstijd kan nu voor andere doeleinden worden gebruikt.
  • De arbeidstijd kan flexibeler worden georganiseerd. Met een klassieke opleiding is het personeel voor 1 of meerdere dagen niet beschikbaar voor de normale productie. Een lespakket online opleidingen kan echter worden verdeeld over bijvoorbeeld sessies van 2 uur, gespreid over 4 weken.
  • Online opleidingen kunnen ook van thuis uit worden gevolgd, voor vele online opleidingen is dit ook mogelijk in avondonderwijs. Handig voor thuiswerkers en voor de verhoging van de flexibiliteit.

Opleiding blijven garanderen, kan dus perfect zonder meerkost. Dankzij online opleidingen zal de totale kostprijs van de opleidingen - de Total Cost of Education (TCE) - zelfs dalen.

 

Technische opleidingen online

Materials Consult verzorgt vanaf 1 november 2009 online opleidingen over de eigenschappen en productie van metalen en de daarmee gepaard gaande normering in de staalsector. Voor de snelle inschrijvers is er een extra voordeel weggelegd: Voor inschrijvingen tot einde december 2009 geldt 30% korting op alle modules. Inschrijven doet u via www.materialsconsult.be/opleiding-actie .

 

Zie 'contact' voor verdere inlichtingen

Einde persbericht

 
NederlandsEnglish