Tourhelden aan de voordeur Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Ik zie ze, recht voor me, mijn helden, gezeten in het stevige bouwsel dat mij aan legomuren vol raampjes doet denken.  Hun stemmen vermengen zich met de stemmen van hun collega’s, de moedigen, steeds achteraan gezeten, nu in verzengende hitte, op andere momenten onder een zondvloed van regendruppels bedolven. Achter hun bedreven voorman, hun motard gezeten, brengen ze live verslag van het epische tafereel dat zich voor hun ogen ontrolt. Natuurpracht, iconische kastelen, als een ééndagsvlieg in de velden verschenen kunstwerken, mensen die soms veel te laat wijken en dan … de tenoren van het schouwspel … gezeten, bezweten, gedreven en alles gevend op hun composieten ros vol materiaalkundige bijzonderheden. Ik zie ze recht voor me … mijn helden die - soms door de moedigen onderbroken - dit spektakel aan elkaar praten vol kennis, vol passie en hart voor ‘de koers’.

tour gele fietsIk zie het al recht voor me … aan de voordeur van Materials Consult de mythische streep die als eerste moet worden overschreden alvorens de uitverkorene de lauwerkrans krijgt aangemeten, zich de titel van winnaar van het epische strijdtoneel mag toebedelen. Voor een ondernemer een droom om aan zijn eigen voordeur het geweldige circus van ‘Le Tour de France’, alias ‘De Ronde van Frankrijk’ welkom te mogen heten. Bonjour Monsieur Prudhomme, go go go Froome, Bardet, Uran, Van Avermaet, De Gendt en hun vele andere door de strijd getekende zielsverwanten,  strevend naar de eeuwige roem.

En mijn helden heb ik heel de dag tegenover mij gezien, op hun troon in de soms krappe omroepcabine gezeten … Michel Wuyts en José De Cauwer zijn al vele jaren de fantastische stemmen die voor vele Belgen en Nederlanders epische, heroïsche julibeelden begeleiden.

Een droom …

Over enkele dagen staat ze daar … de omroepcabine … haar plaats netjes tegenover Materials Consult’s deur afgemeten. In het najaar van 2016 kreeg Materials Consult de vraag om zijn naam aan een ereprijs te geven? Een opportuniteit om te grijpen … even wat publiciteitsmateriaal opblinken en strategisch aan de voordeur plaatsen.

De omroepcabine … maar geen Michel Wuyts of José De Cauwer achter het raampje te bespeuren. Ze zullen ook niet komen, want hier is geen Bakelants, Naesen, Pauwels of Barguil die de Hagelandse heuvels met hun aanwezigheid komen kleuren. De Hagelandse heuvels zouden het verdienen, dat wel, maar zondag gaan hier andere, al even grote helden van de fiets naar het hoogste goed van de overwinning, naar de Ereprijs Materials Consult streven. Senioren C/D/E en liefhebbers, elk op hun eigen kracht, zullen de Malendriesstraat met hun strijd vereren. We zitten op de eerste rij, de ultieme streep aan Materials Consult's voordeur afgemeten … en mijn held, de omroeper van de dag, haar of zijn naam zal ik zondag weten.

 
NederlandsEnglish