Onze blog
Tourhelden aan de voordeur Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Ik zie ze, recht voor me, mijn helden, gezeten in het stevige bouwsel dat mij aan legomuren vol raampjes doet denken.  Hun stemmen vermengen zich met de stemmen van hun collega’s, de moedigen, steeds achteraan gezeten, nu in verzengende hitte, op andere momenten onder een zondvloed van regendruppels bedolven. Achter hun bedreven voorman, hun motard gezeten, brengen ze live verslag van het epische tafereel dat zich voor hun ogen ontrolt. Natuurpracht, iconische kastelen, als een ééndagsvlieg in de velden verschenen kunstwerken, mensen die soms veel te laat wijken en dan … de tenoren van het schouwspel … gezeten, bezweten, gedreven en alles gevend op hun composieten ros vol materiaalkundige bijzonderheden. Ik zie ze recht voor me … mijn helden die - soms door de moedigen onderbroken - dit spektakel aan elkaar praten vol kennis, vol passie en hart voor ‘de koers’.

tour gele fietsIk zie het al recht voor me … aan de voordeur van Materials Consult de mythische streep die als eerste moet worden overschreden alvorens de uitverkorene de lauwerkrans krijgt aangemeten, zich de titel van winnaar van het epische strijdtoneel mag toebedelen. Voor een ondernemer een droom om aan zijn eigen voordeur het geweldige circus van ‘Le Tour de France’, alias ‘De Ronde van Frankrijk’ welkom te mogen heten. Bonjour Monsieur Prudhomme, go go go Froome, Bardet, Uran, Van Avermaet, De Gendt en hun vele andere door de strijd getekende zielsverwanten,  strevend naar de eeuwige roem.

En mijn helden heb ik heel de dag tegenover mij gezien, op hun troon in de soms krappe omroepcabine gezeten … Michel Wuyts en José De Cauwer zijn al vele jaren de fantastische stemmen die voor vele Belgen en Nederlanders epische, heroïsche julibeelden begeleiden.

Een droom …

Over enkele dagen staat ze daar … de omroepcabine … haar plaats netjes tegenover Materials Consult’s deur afgemeten. In het najaar van 2016 kreeg Materials Consult de vraag om zijn naam aan een ereprijs te geven? Een opportuniteit om te grijpen … even wat publiciteitsmateriaal opblinken en strategisch aan de voordeur plaatsen.

De omroepcabine … maar geen Michel Wuyts of José De Cauwer achter het raampje te bespeuren. Ze zullen ook niet komen, want hier is geen Bakelants, Naesen, Pauwels of Barguil die de Hagelandse heuvels met hun aanwezigheid komen kleuren. De Hagelandse heuvels zouden het verdienen, dat wel, maar zondag gaan hier andere, al even grote helden van de fiets naar het hoogste goed van de overwinning, naar de Ereprijs Materials Consult streven. Senioren C/D/E en liefhebbers, elk op hun eigen kracht, zullen de Malendriesstraat met hun strijd vereren. We zitten op de eerste rij, de ultieme streep aan Materials Consult's voordeur afgemeten … en mijn held, de omroeper van de dag, haar of zijn naam zal ik zondag weten.

 
De sleutel tot duurzaamheid Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

“Corrosiepreventie en -monitoring, sleutel tot duurzaamheid” is de titel van de lezing die Materials Consult op dinsdag 7 juni 2016 zal verzorgen tijdens de bijeenkomst van de Lasgroep Regio Noord.

Iedereen welkom vanaf 19.00 u. in het VTI te Zandhoven (B), Langestraat 199.

De lezing vindt plaats van 19.30 u. tot 21.30 u., met inbegrip van een korte pauze.

 

Korte inhoud van de lezing:

lasser in detail"Onbekend is onbeheerst"  ...  een uitdrukking die zeker geldt voor corrosie. Corrosie is een systeemeigenschap die voor vele mensen nog steeds vele geheimen kent. Zo wachten vele mensen in de industrie nog steeds tot ze een lekkage hebben of,  erger nog, tot ze 'roest' zien alvorens in te grijpen.  Nochtans ... Roest is geen corrosie.

Wat is corrosie dan wel en waarom is wachten op 'roest zien' veelal veel te laat? In welke vormen kan corrosie zich voordoen en hoe ontstaan die verschillende corrosievormen?  En de grote vraag: Wat kunnen we doen om corrosie te vermijden?

Na enkele inleidende voorbeelden neemt de lezing u mee in het ontstaan van corrosie en haar verschijningsvormen, zoals bv. galvanische koppeling, putcorrosie, intergranulaire corrosie en spanningscorrosie.  Vanuit deze basiskennis wordt op zoek gegaan naar hoe we dan corrosie kunnen voorkomen: een goede materiaalselectie, het gebruik van coatings of kathodische bescherming zijn maar enkele voorbeelden.

Corrosiespecialist worden op een avond tijd?  Dat is een utopie ... maar van "onbekend is onbeheerst" naar "beter bekend, dus beter beheerst", dat is alvast het nobele doel.

 

VAN HARTE WELKOM

 
Dank u wel voor de eerste 10 jaar Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Hat offExact 10 jaar geleden zag Materials Consult het levenslicht. Dwars door de crisis heen zijn we ‘met Kennis van Materialen’ ten dienste blijven staan van de maatschappij. En dat was alleen maar mogelijk dankzij u allemaal, onze klanten, onze leveranciers en alle sympathisanten.

DANK U WEL voor die eerste tien jaar !!!

Met veel goesting beginnen we aan de volgende 10 jaar, met Passie voor uw Materialen.

 

 
Materials 2016 / Innovatieve Materiaalkunde Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

 

Op zoek naar ‘de’ materialen die uw installaties een langere levensduur geven?

Een oplossing voor een corrosieprobleem dat telkens opnieuw de kop opsteekt?

Wil u meer weten over productontwikkeling in relatie tot innovatieve materialen?

 

Bel ons of kom ons bezoeken op Materials 2016.

 

Materials Consult neemt voor de eerste keer deel aan deze beurs vol innovatieve

oplossingen voor uw materiaalkundige uitdagingen.  

Wanneer?         Woensdag 20 en donderdag 21 april 2016

Uren?               Beide dagen van 9.30 tot 17.00 u.

Waar?              NH Conference Centre Koningshof in Eindhoven, Nederland

  

Registreer NU en ontvang alvast een GRATIS toegangsticket.

U bent van harte welkom.

 

 

MAT16-468x60

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 12
NederlandsEnglish