Onze blog
Olympische materialen Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Het is weer zo ver. De hoogmis van de sport en de hoogmis van het sportmateriaal ontmoeten elkaar, deze keer in PyeongChang, Zuid-Korea. Gedurende twee weken geeft het kruim van de wintersporters het beste van zichzelf op de Olympische spelen. Materials Consult wenst alle atleten enorm veel succes en gunt hen allen die topprestatie waar ze zelf naar streven.

Topprestaties leveren is in de eerste plaats maar mogelijk dankzij de inspanningen van de sporter zelf en haar/zijn team. In dat team zitten ook materiaaldeskundigen. Ook zij moeten topprestaties leveren en op het juiste ogenblik het topmateriaal aanleveren waar de prestaties van de atleten soms met een fractie van een seconde afhankelijk van zijn. Wat bijvoorbeeld met de sportkledij? Speelt dat werkelijk een rol bij het net niet of net wel behalen van de gouden medaille? Uit welk materiaal is dat gemaakt en kan het profiel van het oppervlak je naar de zege leiden? Hoe maak je bv. de ideale ijsschaats en verschillen ijsschaatsen voor snelschaatsen van die voor figuurschaatsen of ijshockey? De verschillen zijn inderdaad enorm. En dan is er het ijs zelf? Hoe komt het dat je er zo gemakkelijk op (uit)glijdt? En hoe wordt dat ijs omgevormd tot die supergladde piste? 

Vele vragen dus. Gelukkig zijn er op internet heel wat educatieve films ter zake te vinden, waarvan we er hier graag enkele met jullie delen. Of hoe de materiaalkunde Olympsiche atleten mee tot onze helden maakt.

 

Ice-skates-171371414 1566x671Over de verborgen geheimen van de sportkledij

De ene schaats is de andere niet

Waarom en hoe glijdt de schaats over het ijs?

Wat doet zout bij het maken van een vlakke ijspiste?

 

 
Lokale economie onder het vergrootglas Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Affiche A3 Ondernemersdag2018 v2ONDERNEMEN DOOR EN VOOR MENSEN

Veilige speeltuinen, ontspannende en spannende sportmomenten, energievriendelijke woningen, efficiënt openbaar vervoer, heerlijk eten en werkgelegenheid, ze zijn maar mogelijk dankzij de lokale en regionale ondernemers. Het zijn zij die onze maatschappij dragen.

"Boutersem Onderneemt" is dan ook een prachtig initiatief: de lokale ondernemers in de kijker zetten bij de bevolking. Op zondag 4 maart 2018 kan je via standjes en workshops kennis maken met de Boutersemse ondernemers. Je komt er alles te weten over ondernemen en ondernemers: wie zijn er, wat doen ze, wat betekenen ze voor jou...

Alle domeinen van ondernemen komen aan bod: Technologie, Wonen, Administratie, Voeding en Gezondheid, Natuur, Genieten enz.. 

Materials Consult is gevestigd in Boutersem en neemt met veel plezier deel aan deze tweede editie van "Boutersem Onderneemt". Graag nodigen we iedereen uit om een kijkje te komen nemen op onze stand. Maak kennis met wie we zijn en wat we doen. 

Op 4 maart 2018 is groot en klein van harte welkom, tussen 13 en 17 u in de Sport 'O' droom, te vinden op de Kerkomsesteenweg 49 in Boutersem. 

 
Corrosiepreventie en -monitoring, een lezing voor Lasgroep Zuid Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

"Corrosiepreventie en -monitoring, sleutel tot duurzaamheid", is de titel van de presentatie die Materials Consult op 20 maart 2018 zal verzorgen voor de leden van Lasgroep Zuid in Nederland. Wat we daar allemaal gaan vertellen? Om dat te weten moet u uiteraard zelf komen. Voor de inschrijvingsvoorwaarden neemt u contact op met Lasgroep Zuid.

  

Als opwarmer, alvast dit abstract:

Corroded flange

"Onbekend is onbeheerst" ... een uitdrukking die zeker geldt voor corrosie. Corrosie is een systeemeigenschap die voor vele mensen nog steeds vele geheimen kent. Zo wachten vele mensen in de industrie nog steeds tot ze een lekkage hebben of, erger nog, tot ze 'roest' zien alvorens in te grijpen. Nochtans ... Roest is geen corrosie! 

Wat is corrosie dan wel en waarom is wachten op ‘roest zien’ veelal veel te laat? In welke vormen kan corrosie zich voordoen en hoe ontstaan die verschillende corrosievormen? En de grote vraag: Wat kunnen we doen om corrosie te vermijden?

Na enkele inleidende voorbeelden neemt de lezing u mee in het ontstaan van corrosie en haar verschijningsvormen, zoals bv. galvanische koppeling, putcorrosie, intergranulaire corrosie en spanningscorrosie. Vanuit deze basiskennis wordt op zoek gegaan naar hoe we dan corrosie kunnen voorkomen: een goede materiaalselectie, het gebruik van coatings of kathodische bescherming zijn maar enkele voorbeelden. 

Corrosiespecialist worden op een avond tijd? Dat is een utopie … maar van “onbekend is onbeheerst” naar “beter bekend, dus beter beheerst”, dat is alvast het nobele doel.

 

Verdere informatie:

Datum: Dinsdag 20 maart 2018

Uur: Ontvangst vanaf 19.30 u.

Plaats: Rabotheater De Enck, De Loop 67, 5688 EW Oirschot, Nederland

Inschrijvingen: via de bestuursleden van Lasgroep Zuid

 
Boutersemse ondernemers netwerken Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

 

netwerkevent 2016

Het jaarlijkse Netwerking event voor de Boutersemse ondernemers was op donderdag 16 november 2017 te gast bij Materials Consult.

Meer dan 70 Boutersemse ondernemers maakten er kennis met de activiteiten van Materials Consult. De aanwezige ondernemers keken daarbij aandachtig naar dit Kanaal Z interview met onze zaakvoerder Frans Vos en maakten zo kennis met wat de materiaalkunde voor onze maatschappij betekent.

Collega-ondernemers "Kris De Neve - Centrale verwarming - Zonne-energie - Sanitair" en "R2Q Event Solutions" zorgden samen met Materials Consult, de Adviesraad Lokale Economie Boutersem (ALEB) en het Middenstandsverbond Boutersem (MvB) voor de nodige support om er andermaal een topevent van te maken.

Aan alle aanwezigen, mede-gasteheren en aan alle medewerkers van ALEB en Middenstandsverbond een grote DANK U WEL.

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 12
NederlandsEnglish