Corrosiepreventie: kathodische en anodische bescherming Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

magnifying glass low res

Op vrijdag 21 september 2018 verzorgt Materials Consult een lezing voor de 'Commissie Bouw' van de KGSO, de Belgische Kamer van Deskundigen gelast met Gerechtelijke en Scheidsrechterlijke Opdrachten.

 

"Corrosiepreventie: kathodische en anodische bescherming".

 

Samenvatting:

Onze wegeninfrastructuur en gebouwen worden regelmatig met corrosie geconfronteerd. Denk bv. aan omvallende lantaarnpalen langs de E19, panelen die los kwamen van het plafond van de Kennedytunnel of aan de boerentoren die enkele jaren geleden in de steigers stond voor een controle en vernieuwing van de corrosiepreventie van de betonwapening.

Over corrosie bestaan ook de grootste misverstanden. Zo is ‘roest’ bv. geen ‘corrosie’. Over de begrippen ‘kathodische’ en ‘anodische’ bescherming worden wel eens fabeltjes verteld. En hoe ver landinwaarts reikt ‘zeeklimaat’, de zone waarin je voor bv. een ballustrade best geen roestvast staal uit de AISI 304 familie gebruikt?

Corrosiepreventie is inderdaad een hele uitdaging. Onze zaakvoerder, Frans Vos, deelt graag zijn kennis met u, uiteraard gestaafd met enkele praktijkvoorbeelden.    

 

Datum: Vrijdag 21 september 2018

Uur: 11.00 u.

Plaats: Ternesse Golf & Country Club, Uilenbaan 15, 2160 Wommelgem

 

De lezing is ook toegankelijk voor niet-leden van de KGSO en dit voor het bedrag van 10 euro. Voor een extra bedrag van 45 euro kan aansluitend ook worden deelgenomen aan de lunch.

Geïnteresseerd om deel te nemen? Laat het ons weten via info@materialsconsult.be en wij regelen voor u de inschrijving.

 

Van harte WELKOM! 

 

 

 
NederlandsEnglish