Corrosiepreventie en -monitoring, een lezing voor Lasgroep Zuid Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

"Corrosiepreventie en -monitoring, sleutel tot duurzaamheid", is de titel van de presentatie die Materials Consult op 20 maart 2018 zal verzorgen voor de leden van Lasgroep Zuid in Nederland. Wat we daar allemaal gaan vertellen? Om dat te weten moet u uiteraard zelf komen. Voor de inschrijvingsvoorwaarden neemt u contact op met Lasgroep Zuid.

  

Als opwarmer, alvast dit abstract:

Corroded flange

"Onbekend is onbeheerst" ... een uitdrukking die zeker geldt voor corrosie. Corrosie is een systeemeigenschap die voor vele mensen nog steeds vele geheimen kent. Zo wachten vele mensen in de industrie nog steeds tot ze een lekkage hebben of, erger nog, tot ze 'roest' zien alvorens in te grijpen. Nochtans ... Roest is geen corrosie! 

Wat is corrosie dan wel en waarom is wachten op ‘roest zien’ veelal veel te laat? In welke vormen kan corrosie zich voordoen en hoe ontstaan die verschillende corrosievormen? En de grote vraag: Wat kunnen we doen om corrosie te vermijden?

Na enkele inleidende voorbeelden neemt de lezing u mee in het ontstaan van corrosie en haar verschijningsvormen, zoals bv. galvanische koppeling, putcorrosie, intergranulaire corrosie en spanningscorrosie. Vanuit deze basiskennis wordt op zoek gegaan naar hoe we dan corrosie kunnen voorkomen: een goede materiaalselectie, het gebruik van coatings of kathodische bescherming zijn maar enkele voorbeelden. 

Corrosiespecialist worden op een avond tijd? Dat is een utopie … maar van “onbekend is onbeheerst” naar “beter bekend, dus beter beheerst”, dat is alvast het nobele doel.

 

Verdere informatie:

Datum: Dinsdag 20 maart 2018

Uur: Ontvangst vanaf 19.30 u.

Plaats: Rabotheater De Enck, De Loop 67, 5688 EW Oirschot, Nederland

Inschrijvingen: via de bestuursleden van Lasgroep Zuid

 
NederlandsEnglish