Onze blog
Corrosieseminarie i.o.v. VOM Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Corroded flangeOp donderdag 24 mei verzorgt Materials Consult een corrosieseminarie in opdracht van VOM.

Corrosie is een elektrochemisch proces dat meestal ongewenst is en een grote economische impact heeft. Er bestaan heel wat vormen van corrosie: putcorrosie, spanningscorrosie, atmosferische corrosie, galvanische corrosie, enz. Deze sessie introduceert u in de complexe wereld van corrosie zodat uw algemene kennis over de verschillende corrosievormen, hun oorzaken en gevolgen opgekrikt wordt, zonder van u een corrosiespecialist te maken.

Iedereen die in zijn job geconfronteerd wordt met corrosieverschijnselen en die op zoek is naar preventieve maatregelen, is welkom.

Voor verdere info en inschrijving kan u terecht op de website van VOM.

 
Masterclass corrosiepreventie Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Corrosie pijpenparlCorrosie: waar komt het vandaan? Hoe snel kan het gaan? En vooral … wat kunnen we er aan doen?

Dat is de rode draad doorheen de masterclass corrosie die Materials Consult op woensdag 21 maart 2018 verzorgt naar aanleiding van de beurs “Pumps & Valves 2018”. Place to be is Antwerp Expo. De masterclass start om 14 u en neemt u gedurende 2 uren mee doorheen de wereld van de corrosiepreventie.

De normale deelnameprijs bedraagt 150 euro excl. BTW, maar bij inschrijving vóór 11 maart 2018 geniet u van een gereduceerd tarief van slechts 85 euro excl. BTW.

Overtuigd? Schrijf u NU in! Gebruik daarbij inschrijvingsocde 10298. 

 

Nog niet helemaal overtuigd? Hierbij meer info over de inhoud van de masterclass:

Corrosie is een complex proces waarvan het ontstaan en de snelheid worden beïnvloed door vele factoren. Onder andere het type metaal en de daarin aanwezige spanningen, de constructie, de omgeving waaraan het metaal wordt blootgesteld, operationele parameters en zelfs het onderhoud bepalen samen welke preventiemaatregelen moeten worden genomen om corrosie van uw producten en installaties tegen te gaan.

De masterclass start met het bestuderen van wat corrosie juist is en hoe de zogenaamde ‘corrosiecel’ daar een belangrijke rol in speelt. Op basis van de bouwstenen van de corrosiecel wordt vervolgens op zoek gegaan naar mogelijke preventiemethodes.

Na een introductie in verband met de ontstaansoorzaken van corrosietypes zoals o.a. putcorrosie, spanningscorrosie, erosiecorrosie en microbiologisch beïnvloede corrosie, wordt vervolgens op basis van concrete schadecases nagegaan welke van de corrosiepreventiemethodes hadden kunnen worden ingezet om de opgetreden schade te vermijden.        

Tot slot wordt ook beknopt inzage gegeven in de on-site en labotechnieken die ter beschikking staan om corrosie te beoordelen. Is een visuele inspectie voldoende om te concluderen dat er sprake is van putcorrosie? Wanneer hebben diktemetingen zin? Kan je met niet-destructief onderzoek de ernst van de schade voldoende inschatten? En mag je de resultaten van een zoutneveltest zomaar extrapoleren?

Helemaal overtuigd?

Schrijf dan NU in voor de masterclass corrosie van Materials Consult ! Gebruik daarbij inschrijvingscode 10298.

 
Materials Consult @ “Pumps & Valves 2018” Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

PV-banners-650x400De materialen die worden gebruikt voor de verschillende onderdelen van pompen en kleppen zijn zeer divers. Van staal en gietijzer over koper- en nikkellegeringen tot keramieken, kunststoffen en composieten … vroeg of laat kom je ze tegen als pomp- of klephuis, waaier- of klepmateriaal.

Hoe moet worden omgegaan met de materiaalkeuze, het preventief onderhoud en de verdere schadepreventie wordt bepaald door een veelheid aan factoren. Aan welke drukken en temperaturen en aan welk medium worden de materialen blootgesteld? Wat zijn dan de vereiste sterkte en taaiheid van het huis, de waaier of klep? Wat zijn de risico’s met betrekking tot het ontstaan van corrosie of het optreden van slijtage? En hoe belangrijk zijn onderhoudswerkzaamheden? Allemaal vragen die een antwoord verdienen in het kader van preventief onderhoud en het duurzaam en veilig beheer van pompen en kleppen.

Tijdens “Pumps & Valves 2018” komt u op onze stand te weten hoe Materials Consult oplossingen biedt voor deze diverse uitdagingen. Onze materiaalkundige kennis en ervaring staan tot uw dienst.

Registreer u NU en bezoek ons op 21 en 22 maart 2018 in hal 4 van Antwerp Expo, stand A4216. Met inschrijvingscode 10298 krijgt u GRATIS toegang tot de beursvloer. Nog een EXTRA VOORDEEL: Met dezelfde toegangscode bezoekt u ook gratis de buren van “Maintenance 2018”.    

 

En tot slot: Op woensdag 21 maart verzorgt Materials Consult in Antwerp Expo ook een Masterclass "Corrosiepreventie". Die is niet gratis, maar wel goedkoop. Bij inschrijving vóór 11 maart 2018 kan u uw corrosiekennis verrijken voor slechts 85 euro excl. BTW.  

 

Van harte WELKOM !

 

Openingstijden Pumps & Valves 2018

Woensdag 21 maart 2018 van 10.00 tot 20.00 u.

Donderdag 22 maart 2018 van 10.00 tot 18.00 u.

 

Place to be

Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Materials Consult is te vinden op stand A4216 in hal 4

 
Olympische materialen Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Het is weer zo ver. De hoogmis van de sport en de hoogmis van het sportmateriaal ontmoeten elkaar, deze keer in PyeongChang, Zuid-Korea. Gedurende twee weken geeft het kruim van de wintersporters het beste van zichzelf op de Olympische spelen. Materials Consult wenst alle atleten enorm veel succes en gunt hen allen die topprestatie waar ze zelf naar streven.

Topprestaties leveren is in de eerste plaats maar mogelijk dankzij de inspanningen van de sporter zelf en haar/zijn team. In dat team zitten ook materiaaldeskundigen. Ook zij moeten topprestaties leveren en op het juiste ogenblik het topmateriaal aanleveren waar de prestaties van de atleten soms met een fractie van een seconde afhankelijk van zijn. Wat bijvoorbeeld met de sportkledij? Speelt dat werkelijk een rol bij het net niet of net wel behalen van de gouden medaille? Uit welk materiaal is dat gemaakt en kan het profiel van het oppervlak je naar de zege leiden? Hoe maak je bv. de ideale ijsschaats en verschillen ijsschaatsen voor snelschaatsen van die voor figuurschaatsen of ijshockey? De verschillen zijn inderdaad enorm. En dan is er het ijs zelf? Hoe komt het dat je er zo gemakkelijk op (uit)glijdt? En hoe wordt dat ijs omgevormd tot die supergladde piste? 

Vele vragen dus. Gelukkig zijn er op internet heel wat educatieve films ter zake te vinden, waarvan we er hier graag enkele met jullie delen. Of hoe de materiaalkunde Olympsiche atleten mee tot onze helden maakt.

 

Ice-skates-171371414 1566x671Over de verborgen geheimen van de sportkledij

De ene schaats is de andere niet

Waarom en hoe glijdt de schaats over het ijs?

Wat doet zout bij het maken van een vlakke ijspiste?

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12
NederlandsEnglish