Met Kennis van Materialen / Nieuwsbrief 2010-01 Afdrukken
AddThis Social Bookmark Button

 

Lange Wapper, file op de E313, het toenemende aantal vrachtwagens op onze wegen, een verouderde spoorinfrastructuur, aswolken, … Het blijft een immense uitdaging om op een ecologisch en economisch verantwoorde wijze transport te verzekeren. Ook de technologie draagt haar steentje bij tot een verbeterde mobiliteit.


Met kennis van Materialen

Beste klant of andere sympathisant, graag presenteren wij u de tweede e-nieuwsbrief van Materials Consult. Nieuws uit eigen huis en Interessante informatie over de fascinerende wereld van de materiaalkunde. Van harte welkom.

 

Een pijpleiding in je achtertuin

De vraag naar een verbeterde mobiliteit blijft de media beheersen. Lange wapper of een tunnel? Carpoolen belonen? Meer binnenvaart? En wat met meer pijpleidingen? Het wordt zelden vermeld, maar pijpleidingen - de 5de transportmodaliteit - zijn meer dan ooit een economisch en ecologisch verantwoord alternatief. Meer info in onze blogbijdragen “De files op pensioen” en “Een pijpleiding in je achtertuin”.

 

It’s a Materials world: Gigantische herstelklussen

Een lekkende waterleiding of een gescheurde las, in veel gevallen is een eenvoudige herstelling voldoende om het euvel te verhelpen. Maar wat met het herstellen van een gigantische brug, een skilift of panelen in de romp van een vliegtuig? Een beeld achter de schermen via de reeks “world’s toughest fixes” op National Geographic.

 

Materials Consult gaat voluit voor web 2.0

Facebook, LinkedIn, twitter, ecademy, het zijn belangrijke voorbeelden van de vele sociale netwerksites die onze wereld momenteel overspoelen. Onze jeugd is volop actief op deze sites, dus moeten ook de bedrijven hierop aanwezig zijn om zichzelf een succesvolle toekomst toe te meten. Materials Consult heeft dit ten volle begrepen en is aanwezig op verschillende van deze netwerken.  U kan ons niet alleen volgen via deze occasionele nieuwsbrief, maar ook via onze meer frequente Materials blog (kan ook via RSS) en/of onze regelmatige berichten op Facebook, Twitter …. Kies het kanaal dat u het beste schikt.