Met Kennis van Materialen / nieuwsbrief 2013-2 Afdrukken
AddThis Social Bookmark Button

 

Een overvolle inbox na uw vakantie? Toch zijn we overtuigd dat onderstaande nieuwtjes en tips de moeite waard zijn om even te lezen.

 

Uw oren en ogen op de toekomst

Hebt u nood aan een regelmatige update van materiaalkundige (r)evoluties die van belang zijn voor u en uw bedrijf? Wij volgen ze voor u op, aangepast aan uw noden. Hoe wij dat doen? Alvast één tip van de sluier: Wij volgen de congressen die u aanbelangen.

Hoe dat nuttig is voor u? Voor de congressen waaraan wij deelnemen bepaalt u welke lezingen uit het programma interessant zijn voor u en uw bedrijf en voor slechts 40 euro per lezing krijgt u een op uw leest geschoeide samenvatting van de lezing toegestuurd. Lees hier op welke congressen wij aanwezig zullen zijn en vraag snel uw samenvattingen aan. Wie eerst komt, eerst maalt.

 

Adviescentrum materialen

Materiaalkunde is een veelzijdige en fascinerende wereld. De weg vinden naar de juiste informatie en kennis is niet steeds evident, maar dankzij ons adviescentrum kan de wereld van de materiaalkunde ook voor u worden ontsluierd.

Het is onze ambitie u een efficiënt en kwaliteitsvol antwoord te geven op al uw vragen met betrekking tot de materiaalkunde. Klik hier voor een overzicht van het type adviezen dat wij voor u in petto hebben.

 

Publicatie in "Engineering Failure Analysis"

Op uitnodiging van het gerenommeerde internationale tijdschrift "Engineering Failure Analysis" werd door onze zaakvoerder, Dr. ir. Frans Vos, en Mr. Sam Verbeke van Nelissen Grade advocatenassociatie, een artikel geschreven met de voor zich sprekende titel "Sense and nonsense of social media in failure analysis". Het deelnemen aan discussiegroepen op sociale media zoals facebook, twitter, Linkedin en Sunzu kan immers verdragende gevolgen hebben qua aansprakelijkheid, ook in de wereld van de schadeonderzoeken. Voorzichtigheid is dus geboden.

Via deze link vindt u meer informatie.

 

In de vitrine

U kan er niet naast kijken als u onze burelen bezoekt: de gloednieuwe vitrinekast met enkele voorbeelden van de vele projecten waaraan Materials Consult heeft bijgedragen. Voor een inkijk kan u alvast terecht op onze facebook-pagina - een 'vind-ik-leuk-klik' wordt ten zeerste gewaardeerd - en voor de uitleg bij ieder voorwerp heten we u van harte welkom in Boutersem of ... in een volgende nieuwsbrief.