Met Kennis van Materialen / Nieuwsbrief 2012-1 Afdrukken
AddThis Social Bookmark Button

Een nieuw product, nieuwe deuren die zich openen en de evolutie naar een efficiëntere dienstverlening: de ingrediënten van deze Materials Consult nieuwsbrief. En daarna …

Veel frisse lucht, zon … heel veel zon … en een heerlijk ontspannende zomerperiode, dat wensen we u van harte toe.

 

CE-markering van metaalproducten: verplicht vanaf 1 juli 2014

De Belgen noemen ze KMO’s en de Nederlanders noemen ze MKB’s: synoniemen voor kleine tot middelgrote ondernemingen die de ambitie hebben om zich met een superieure dienstverlening ook met de groten te meten. Totdat de klanten ook eisen van certificatie beginnen te stellen? Een voorbeeld: Wist u dat vanaf 1 juli 2014 alle metaalproducten, inclusief bv. bouten, moeren enz., verplicht een CE-markering moeten hebben? Een CE-markering? Vele KMO’s en MKB’s verliezen dan het noorden. Certificatie? Hoe moeten we dat dan doen? En wat is daar het nut van? En volgens welke normen? Wat zijn de gevolgen?

Materials Consult staat tot uw dienst. Stippel samen met ons een realistisch certificatiescenario uit en win nog meer klanten. Meer info: tel. +32.16.40.21.53 of e-mail naar info@materialsconsult.be. U bent van harte welkom.

 

Materials Consult levert topspreker

Een volledig gevulde seminarieruimte, ruim 60 geïnteresseerden; “Topspreker” stond er in de mailing van Easyfairs - organisator van ‘Pumps and Valves 2012’ – wanneer ze melding maakten van het gratis seminarie “Erosie, corrosie en cavitatie: enkel een brede kijk leidt tot duurzame oplossingen”. Materials Consult was vereerd deze topspreker te mogen leveren: zaakvoerder Frans Vos heeft er zijn ruime ervaring gedeeld in de wereld van de schade-analyse. Dank u wel aan Dhr. Marc Lahey - pompenspecialist in hart en nieren - voor de voorspraak, aan de deelnemers voor de interesse en aan Easyfairs voor de geboden kans.

 

Zin en onzin van sociale media bij schade-analyses

Kunnen discussiegroepen op sociale media helpen om uw technische problemen op te lossen of zijn er addertjes onder het gras? In samenwerking met Nelissen Grade advocaten verzorgt Materials Consult op 3 juli een presentatie op  de Internationale Conferentie voor Engineering Schade-Analyse in Den Haag (ICEFA 2012) . De titel: “Zin en onzin van sociale media bij schade-analyses”. De leerpunten? Meer dan u verwacht. Welke? Hierbij alvast een samenvatting en in het najaar volgt een publicatie in het gerenommeerde vakblad “Engineering Failure Analysis”; meer nieuws in een volgende “Met Kennis van Materialen”.

 

Succesvolle testfase voor Digidoc

Dat Materials Consult aan een gestage groei bezig is, wordt niet alleen onderlijnd door een groeiende omzet en de vraag van Easyfairs om als gastspreker te fungeren. De continue groei deed ons besluiten om ook te investeren in nieuwe beheersoftware: ‘Digidoc’ van de firma CTK werd daarbij geselecteerd als de voor ons meest interessante optie en leidde sinds zijn introductie tot aanzienlijke tijdswinst en een continue verbetering van de service aan onze huidige en toekomstige klanten.