Met Kennis van Materialen / Nieuwsbrief 2011-2 Afdrukken
AddThis Social Bookmark Button


In een geest van verbondenheid en teamspirit wensen wij u een zeer fijne kerstperiode en een succesvol, gelukkig en… bovenal… een gezond 2012.

 

Permanente vorming is een mensenrecht

“Recht op onderwijs” is een kinderrecht dat uitbreiding verdient naar “iedereen heeft recht op opleiding en bijscholing om in het leven te evolueren en vooruit te gaan”. Het bekend maken en verder uitdragen van de materiaalkunde als een belangrijke en noodzakelijke ingenieursdiscipline zien we bij Materials Consult als een belangrijk deel van onze missie, als een reden van ons bestaan. Hoe we dat doen? Via onze Materials Blog, Facebook en Twitter posten we regelmatig materiaalkundige weetjes en voor diverse opleidingscentra verzorgen we cursussen over boeiende onderwerpen. Klik op de cursustitel voor meer informatie.


Hebt u al uw eigen ‘app’ ?

Een ‘app’, zegt u? De ipad, iphone, smartphone, tablet PC enz. staan er vol van. Het zijn allerhande toepassingen die speciaal zijn ontwikkeld om de mobiele mens het leven gemakkelijker te maken. Ook binnen de ingenieurswereld zijn al verschillende nuttige en gratis apps voorhanden. Hierbij enkele apps die we bij Materials Consult hanteren:

  • Engineering Dictionary’ laat toe om snel en eenvoudig de betekenis van vele technische termen en begrippen op te zoeken.
  • Periodic Table’ helpt je je weg te vinden in de wereld van de chemische elementen.
  • Met ‘Gevaarlijke Goederen Manual’ vind je in een vingertik de veiligheidsgegevens terug van allerhande producten.
  • En met ‘Metal Weight Calculator’ kan je op basis van ontwerpdimensies en voor verschillende metalen gemakkelijk het gewicht berekenen van eenvoudige constructies.

 

Materials Consult gives a shit

Jaarlijks sterven 1.5 miljoen kinderen aan diarree, omdat het voedsel dat ze moeten eten allesbehalve vers is, omdat in onze moderne wereld de erbarmelijke hygiënische omstandigheden waarin ze moeten leven nog steeds bestaan. Materials Consult steunde Music for Life via de acties ‘Leuk vinden for LIFE’ en ‘Logo’s for LIFE’, opdat kinderen wereldwijd gezond kunnen zijn, gezond blijven en dus… naar school kunnen gaan.

 

Welkom aan Belinda

Begin september hebben we Belinda Hermans van The Office Manager verwelkomd als nieuw gezicht bij Materials Consult. Belinda zal zaakvoerder Frans Vos ondersteunen in vele administratieve zaken. Van harte welkom Belinda.