Met Kennis van Materialen / Nieuwsbrief 2011-1 Afdrukken
AddThis Social Bookmark Button

“Never waste a good crisis” zijn de motiverende woorden van Hillary Clinton tijdens haar toespraak op de klimaattop in Kopenhagen. Dat is exact wat Materials Consult heeft gedaan: Het opzoeken en creëren van nieuwe mogelijkheden, producten en markten. Hoe we dat doen? Materiaalkunde dichter bij de mensen brengen, dat is de essentie.

 

Passies die elkaar versterken

“Passie is de motor van succes”, Kim Clijsters, Richard Branson, Steve Jobs en vele anderen hebben dit al meermaals bewezen. Met onze kennis van materialen gaan we, samen met u, op zoek naar materiaalkundige oplossingen om uw installaties en producten optimaal te laten renderen.

“Uw Materialen … Onze Passie”

Is de slogan waarmee we banden smeden. Onze kennis en passie over de eigenschappen, de productie en het gebruik van materialen is wat ons drijft, een passie die we graag met u delen. Wat kunnen we vandaag voor u betekenen? Welkom op www.materialsconsult.be .

 

Materiaalkunde voor iedereen

Materialen zijn de bouwstenen van onze technologische vooruitgang. Zij dragen, letterlijk, onze toekomst. Als innovatief bedrijf “Met Kennis van Materialen” delen wij graag onze kennis. Het doel: Iedereen, van klein tot groot, meer informatie bezorgen over wat materialen betekenen in onze maatschappij: communicatie, bescherming, gezondheid en veiligheid

Onze Materials Blog kent u al, maar ook buiten de website zijn we actief. Enkele voorbeelden: naar aanleiding van een gaslek in een gastransportleiding in Rotselaar werd een persbericht verspreid dat werd opgepikt door Het Nieuwsblad. We leveren regelmatig bijdrages aan het ‘Handboek Bouwgebreken’ van de uitgeverij Kluwer, en sinds kort leveren we tweemaandelijks een column voor de website bulkonline.

En als ultieme kans om de boeiende wereld van de materiaalkunde te ontdekken: de rubriek “video’s” op de Materials Consult website. Onder het motto “een beeld zegt meer dan duizend woorden” posten we hier regelmatig video’s over de productie, het testen en het dagelijks gebruik van materialen. Veel kijkplezier.

 

Oogsten dankzij samenwerking

“Levendig, bondig en to the point”, zo omschrijft een cursist de opleidingen die we verzorgen voor diverse externe opleidingsorganisaties. Technotrans, Syntra West en ATIC deden het afgelopen jaar een beroep op onze kennis om in totaal een 200-tal mensen in te leiden in de wondere wereld van de materiaalkunde.

En dat een dergelijke samenwerking vruchten afwerpt, dat zien we ook aan de vele cursisten die ons nadien contacteren om, in overleg en vertrouwen, aan hun materiaalkundige vragen een oplossing te bieden.

 

Een update van het beheersysteem en … een nieuw gezicht

In de loop van de zomer zal Materials Consult een ware transformatie ondergaan: we introduceren een nieuw beheer- en documentatiesysteem. En nog een nieuwigheid: Vanaf september werkt Materials Consult samen met een Office Manager. Een verhoogde efficiëntie in kennisbeheer en dienstverlening, dat is wat u als klant zal ondervinden. We staan voor u klaar!

Alvast een deugddoende en ontspannende vakantie gewenst.