Onze blog
Corrosiepreventie: kathodische en anodische bescherming Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

magnifying glass low res

Op vrijdag 21 september 2018 verzorgt Materials Consult een lezing voor de 'Commissie Bouw' van de KGSO, de Belgische Kamer van Deskundigen gelast met Gerechtelijke en Scheidsrechterlijke Opdrachten.

 

"Corrosiepreventie: kathodische en anodische bescherming".

 

Samenvatting:

Onze wegeninfrastructuur en gebouwen worden regelmatig met corrosie geconfronteerd. Denk bv. aan omvallende lantaarnpalen langs de E19, panelen die los kwamen van het plafond van de Kennedytunnel of aan de boerentoren die enkele jaren geleden in de steigers stond voor een controle en vernieuwing van de corrosiepreventie van de betonwapening.

Over corrosie bestaan ook de grootste misverstanden. Zo is ‘roest’ bv. geen ‘corrosie’. Over de begrippen ‘kathodische’ en ‘anodische’ bescherming worden wel eens fabeltjes verteld. En hoe ver landinwaarts reikt ‘zeeklimaat’, de zone waarin je voor bv. een ballustrade best geen roestvast staal uit de AISI 304 familie gebruikt?

Corrosiepreventie is inderdaad een hele uitdaging. Onze zaakvoerder, Frans Vos, deelt graag zijn kennis met u, uiteraard gestaafd met enkele praktijkvoorbeelden.    

 

Datum: Vrijdag 21 september 2018

Uur: 11.00 u.

Plaats: Ternesse Golf & Country Club, Uilenbaan 15, 2160 Wommelgem

 

De lezing is ook toegankelijk voor niet-leden van de KGSO en dit voor het bedrag van 10 euro. Voor een extra bedrag van 45 euro kan aansluitend ook worden deelgenomen aan de lunch.

Geïnteresseerd om deel te nemen? Laat het ons weten via info@materialsconsult.be en wij regelen voor u de inschrijving.

 

Van harte WELKOM! 

 

 

 
Corrosieseminarie i.o.v. VOM Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Corroded flange

Je vraagt je al jaren af hoe we CORROSIE kunnen bestrijden? Dan is dit DE OPLEIDING om te volgen.


Op dinsdag 20 november 2018 organiseert de VOM haar volgende dagopleiding 'Corrosie en Preventieve maatregelen'.


Al sinds verschillende jaren doet de VOM, de Belgische Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen, een beroep op de ruime ervaring van Materials Consult om geïnteresseerden uit overheid en industrie te informeren over wat corrosie nu juist is, in welke vormen het zich voordoet en hoe we corrosie onder controle kunnen houden.

 


Van harte WELKOM

 !!!

 

 

 

 

 

Voor meer informatie en inschrijving kan je terecht op de website van de VOM.

 
Masterclass corrosiepreventie Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

Corrosie pijpenparlCorrosie: waar komt het vandaan? Hoe snel kan het gaan? En vooral … wat kunnen we er aan doen?

Dat is de rode draad doorheen de masterclass corrosie die Materials Consult op woensdag 21 maart 2018 verzorgt naar aanleiding van de beurs “Pumps & Valves 2018”. Place to be is Antwerp Expo. De masterclass start om 14 u en neemt u gedurende 2 uren mee doorheen de wereld van de corrosiepreventie.

De normale deelnameprijs bedraagt 150 euro excl. BTW, maar bij inschrijving vóór 11 maart 2018 geniet u van een gereduceerd tarief van slechts 85 euro excl. BTW.

Overtuigd? Schrijf u NU in! Gebruik daarbij inschrijvingsocde 10298. 

 

Nog niet helemaal overtuigd? Hierbij meer info over de inhoud van de masterclass:

Corrosie is een complex proces waarvan het ontstaan en de snelheid worden beïnvloed door vele factoren. Onder andere het type metaal en de daarin aanwezige spanningen, de constructie, de omgeving waaraan het metaal wordt blootgesteld, operationele parameters en zelfs het onderhoud bepalen samen welke preventiemaatregelen moeten worden genomen om corrosie van uw producten en installaties tegen te gaan.

De masterclass start met het bestuderen van wat corrosie juist is en hoe de zogenaamde ‘corrosiecel’ daar een belangrijke rol in speelt. Op basis van de bouwstenen van de corrosiecel wordt vervolgens op zoek gegaan naar mogelijke preventiemethodes.

Na een introductie in verband met de ontstaansoorzaken van corrosietypes zoals o.a. putcorrosie, spanningscorrosie, erosiecorrosie en microbiologisch beïnvloede corrosie, wordt vervolgens op basis van concrete schadecases nagegaan welke van de corrosiepreventiemethodes hadden kunnen worden ingezet om de opgetreden schade te vermijden.        

Tot slot wordt ook beknopt inzage gegeven in de on-site en labotechnieken die ter beschikking staan om corrosie te beoordelen. Is een visuele inspectie voldoende om te concluderen dat er sprake is van putcorrosie? Wanneer hebben diktemetingen zin? Kan je met niet-destructief onderzoek de ernst van de schade voldoende inschatten? En mag je de resultaten van een zoutneveltest zomaar extrapoleren?

Helemaal overtuigd?

Schrijf dan NU in voor de masterclass corrosie van Materials Consult ! Gebruik daarbij inschrijvingscode 10298.

 
Materials Consult @ “Pumps & Valves 2018” Afdrukken E-mailadres
AddThis Social Bookmark Button

PV-banners-650x400De materialen die worden gebruikt voor de verschillende onderdelen van pompen en kleppen zijn zeer divers. Van staal en gietijzer over koper- en nikkellegeringen tot keramieken, kunststoffen en composieten … vroeg of laat kom je ze tegen als pomp- of klephuis, waaier- of klepmateriaal.

Hoe moet worden omgegaan met de materiaalkeuze, het preventief onderhoud en de verdere schadepreventie wordt bepaald door een veelheid aan factoren. Aan welke drukken en temperaturen en aan welk medium worden de materialen blootgesteld? Wat zijn dan de vereiste sterkte en taaiheid van het huis, de waaier of klep? Wat zijn de risico’s met betrekking tot het ontstaan van corrosie of het optreden van slijtage? En hoe belangrijk zijn onderhoudswerkzaamheden? Allemaal vragen die een antwoord verdienen in het kader van preventief onderhoud en het duurzaam en veilig beheer van pompen en kleppen.

Tijdens “Pumps & Valves 2018” komt u op onze stand te weten hoe Materials Consult oplossingen biedt voor deze diverse uitdagingen. Onze materiaalkundige kennis en ervaring staan tot uw dienst.

Registreer u NU en bezoek ons op 21 en 22 maart 2018 in hal 4 van Antwerp Expo, stand A4216. Met inschrijvingscode 10298 krijgt u GRATIS toegang tot de beursvloer. Nog een EXTRA VOORDEEL: Met dezelfde toegangscode bezoekt u ook gratis de buren van “Maintenance 2018”.    

 

En tot slot: Op woensdag 21 maart verzorgt Materials Consult in Antwerp Expo ook een Masterclass "Corrosiepreventie". Die is niet gratis, maar wel goedkoop. Bij inschrijving vóór 11 maart 2018 kan u uw corrosiekennis verrijken voor slechts 85 euro excl. BTW.  

 

Van harte WELKOM !

 

Openingstijden Pumps & Valves 2018

Woensdag 21 maart 2018 van 10.00 tot 20.00 u.

Donderdag 22 maart 2018 van 10.00 tot 18.00 u.

 

Place to be

Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Materials Consult is te vinden op stand A4216 in hal 4

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 12
NederlandsEnglish